2 - 5 dages levering | Spar op til 65% | Topanmeldt på Trustpilot |

Handelsbetingelser | Telefon: 86 97 50 90 | E-mail: st@stcykler.dk

Trustpilot
Restsalg
Nyhedsbrev

Kildemoes Cykler


1942: Børge Kildemoes Cykelfabrik begyndte at producere cykelstel.

I tiden omkring 2. verdenskrig begyndte Børge Kildemoes i en alder af 22 år, at producere cykler hjemme i kælderen. Men da krigen rasede i det meste af Europa og Danmark var besat, var det svært at skaffe materiale og reservedele. På grund af denne materialemangel måtte den unge Kildemoes i den første tid bruge de forhåndenværende midler, og produktion bestod derfor i starten primært af ombygning af voksencykler, som blev tilpasset børn.

Lidt senere investerede Børge Kildemoes en dengang anselig sum på 500 kroner i rør og drejebænk. Med disse redskaber var Kildemoes nu klar til at starte produktionen af 'rigtige' cykler. Værkstedet lå i kælderen i hans villa! Den første egentlige produktion kunne præstere fem til seks cykler om dagen.

1959: Stelproduktionen flyttes fra villa-kælderen til det Gl. Mejeri i Nr. Lyndelse.
Forretningen voksede hurtigt, og med en flink bankbestyrers hjælp fik den unge iværksætter held til at starte en egentlig cykelfabrik. Fabrikken blev etableret på det gamle Mejeri i Nr. Lyndelse. I starten produceredes udelukkende cykelstel, og fabrikken var primært underleverandør til de mange grossister, som fandtes dengang. Først fra starten af 1960'erne produceredes komplette cykler og knallerter. Der var eksport til både Norge og Sverige. Cyklerne blev solgt under navnet BKC - Børge Kildemoes Cykler.

1975: Der blev bygget ny fabrik ved siden af mejeriet

1979: Helge Kildemoes indtrådte i virksomheden som marketingchef

1980: Niels Erik Kildemoes udnævnes til administrerende direktør

1984: Kildemoes blev børsnoteret

1986: Direkte distribution til cykelhandlere
Med distribution direkte til cykelhandlerne lød startskuddet til en målrettet markedsføring af mærkenavnet Kildemoes. Strategien ændredes fra at være en produktorienteret eksportvirksomhed til at være markedsorienteret mod hjemmemarkedet. Cyklerne skiftede i 1980'erne navn fra BKC til Kildemoes, som vi kender det i dag.

1987: Monark Stiga AB, Sverige køber en bestemmende aktiepost i Kildemoes

Monark Stiga AB opkøber udover Kildemoes også flere andre europæiske fabrikker og
danner koncernen Cycleurope AB. Du kan læse mere om Cycleurope AB.

1997: Kildemoes opkøber Everton fra Everton Smith A/S

Med købet af Everton tilførte Kildemoes Everton-navnet og Everton-produkterne fornyet stabilitet og tillid. Med overtagelsen af Everton var Kildemoes med til at bidrage til fastholdelse af arbejdspladser og cykelproduktion i Danmark.

2005: Niels Erik Kildemoes går på pension - og Jens Friis bliver ny administrerende direktør

Kildemoes cykler er stadig en del af Cycleurope AB-koncernen, som er en af Europas førende cykelproducenter - udover Kildemoes kan nævnes andre klassiske mærker som Bianchi, Crescent, DBS, Everton samt Gitane og Monark.

Ca. 100 medarbejdere er beskæftiget på fabrikken i Nr. Lyndelse på Fyn. Produktionen optimeres konstant, og i dag produceres der dagligt ca. 500 cykler på fabrikken - det er 100 gange flere end i starten for over 60 år siden. Alle medarbejdere sørger for, at de danske cyklister får et spændende udvalg af Kildemoes cykler, som dækker de fleste brugerbehov.
Dette har bl.a. resulteret i, at Kildemoes i 2005 blev kåret som 'Årets Cykel' i en afstemning foretaget af den landsdækkende cykelhandlerkæde FRI Cykler. Blandt de andre nominerede var mærker som Centurion og MBK.

2006: Kildemoes blev kåret som Dansk Superbrand 2006

At være blevet kåret som superbrand er en stor ære og et enormt skulderklap. Blandt flere end 1.000 danske og udenlandske brands vandt Kildemoes i kategorien 'Benzin, cykler og tilbehør' foran bl.a. Falck og Michelin.
At være et Superbrand forpligter. Et af kriterierne for at blive udnævnt er nemlig, at ens brand skal tilbyde følelsesmæssige fordele, som forbrugerne ønsker og genkender. Det betyder, at vi hele tiden skal forny os og sikre, at vi rammer vores kunder lige i hjertet. En strategi vi længe har arbejdet med. Faktisk lige siden vi begyndte at sende vores reklamer ud i TV tilbage i slutningen af 80’erne, siger Jens Friis.
Udover at blive kåret som Superbrand, havde Kildemoes igen i 2006 en model blandt de nominerede – og vandt titlen som 'Årets Cykel' hos FRI kæden...


Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 86 97 50 90

Send os en e-mail